Jurnalele ultimei concubine a dictatorului italian Benito Mussolini, Claretta Petacci, in care acesta isi declara intaietatea in abordarea ideilor antisemite si de puritate a rasei, vor aparea maine sub titlul " Mussolini secret" de Editura Rizzoli, anunta AFP.
Extrase din jurnale au fost publicate luni de jurnalul italian "Corriere della Sera". Ultima amanta a lui Mussolini, ucisa odata cu dictatorul de un grup de partizani comunisti, citeaza din conversatiile avute cu liderul fascist intre anii 1932-1938. "Sunt rasist din 1921. Nu stiu cum isi inchipuie ei ca il imit pe Hitler, cand eu aveam ideile astea, el nici nu se nascuse"; "italienii trebuie sa constientizeze un sens al rasei lor, pentru a nu pierde ce e frumos in noi"; "evreii trebuie rasi de pe fata pamantului, masacrati, nu au nici un fel de gratitudine, ba chiar au impresia ca avem nevoie de ei, de banii lor, de ajutorul lor", sunt cateva dintre opiniile pe care Mussolini le-a impartasit metresei sale, noteaza NewsIn.

Despre Hitler, Mussolini avea numai ganduri bune. "Furerul este un simpatic. Un mare semtimental, in fond. Cand m-a vazut avea lacrimi in ochi, as putea spune ca ma iubeste cu adevarat", spunea dictatorul.

De altfel, in viata personala si Mussolini era un "simpatic". "Draga mea, te iubesc din ce in ce mai mult, de tine am nevoie mai mult decat orice pe lume", spunea cel care a creat statul italian fascist utilizand propaganda si teroarea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.