Autoritatile irakiene le-au cerut ieri tarilor arabe si musulmane sa continue sa trimita reprezentanti diplomatici la Bagdad, in pofida noii strategii a insurgentilor de a descuraja acest lucru, vizandu-i pe diplomati in diferite atacuri si anuntand "executia" ambasadorului egiptean, rapit in week-endul trecut.

"Prin aceste acte, criminalii intentioneaza sa terorizeze tarile arabe si islamice, incercand sa le descurajeze activitatile de consolidare a legaturilor diplomatice cu Bagdadul", se arata intr-un comunicat al Ministerului irakian de Externe. "Le cerem acestor state sa dea dovada de hotarare in combaterea terorismului si sa trimita amabasadori la Bagdad, astfel incat teroristii sa inteleaga ca eforturile lor sunt zadarnice", se arata in continuare.

Presedintia irakiana a anuntat suplimentarea masurilor de securitate, iar ministrul de Interne, Bayan Jabor, care i-a criticat pe diplomatii care circula fara garzi de corp, a explicat ca escorte inarmate pot fi oricand puse la dispozitia acestora. Politia irakiana intreprinde eforturi pentru capturarea asasinilor ambasadorului egiptean desemnat, Ihab el-Sherif (foto), la o zi dupa ce Cairo a confirmat moartea oficialului, dupa ce a fost capturat sambata de catre al-Qaida in Irak, gruparea temutului terorist iordanian Abu Musab al-Zarqawi. Un oficial de la Cairo, citat de Associated Press, a anuntat inchiderea temporara a misiunii diplomatice de la Bagdad.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.