Prestigiosul cotidian american "New York Times" i-a multumit, joi, jurnalistei sale, Judith Miller, pentru ca a preferat sa mearga la inchisoare decat sa-si dezvaluie sursele, in numele libertatii presei, transmite Mediafax. "Acceptand sentinta, doamna Miller se supune autoritatii justitiei. Ea a actionat insa in lunga traditie de nesupunere civila care a inceput o data cu fondarea acestei tari," subliniaza publicatia. "Ne-am fi dorit sa nu fie pusa in situatia sa aleaga, dar suntem siguri ca a luat decizia potrivita," a continuat "New York Times", facand aluzie la faptul ca instanta a conditionat eliberarea jurnalistei de dezvaluirea surselor acesteia.

"Ceea ce este in joc este nimic altceva decat controlarea unui guvern de catre cetatenii sai, in cadrul unei democratii. Ramanem alaturi de doamna Miller si ii multumim pentru ca duce aceasta lupta in numele nostru, al tuturor," a mai adaugat cotidianul american, amintind ca si alti jurnalisti ai sai au mers la inchisoare din aceleasi motive. Judith Miller a fost incarcerata, miercuri, pentru refuzul de a dezvalui justitiei sursele in cazul deconspirarii unui agent CIA in persoana lui Valerie Plame, urmand sa ramana in arest pana la incheierea investigatiilor, in octombrie, anul acesta.

Decizia instantei a intervenit dupa ce Miller a epuizat toate resursele juridice in incercarea de a obtine dreptul de a-si proteja sursele. Acuzat, deopotriva, in cazul Plame, Matthew Cooper din partea revistei "Time" a reusit sa evite pedeapsa cu inchisoarea, preferand sa dezvaluie identitatea informatorului sau.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.