Un detinut roman in varsta de 21 de ani, arestat in septembrie 2008 pentru posesie de droguri si condamnat la un an de inchisoare, s-a sinucis ieri in celula sa din Nisa, relateaza cotidianul Nice Matin in editia sa electronica, potrivit NewsIn.
In jurul orei locale 16.30 (17.30 ora Romaniei), Ovidiu Datcu a fost gasit de un gardian spanzurat cu cureaua de o bara de la fereastra. Cu putin timp inainte, tanarul refuzase sa iasa la plimbare. El ar fi profitat de lipsa colegului sau de celula pentru a-si pune capat zilelor.

Teza sinuciderii nu este pusa la indoiala, desi romanul nu a lasat niciun bilet in care sa isi explice gestul. El urma sa fie eliberat in iunie 2010, poate chiar in primavara, conditionat.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, ordonate de viceprocurorul Jean Coutton, Ovidiu Datcu suferea de singuratate. El nu putea sa comunice cu persoanele din jur, pentru ca nu vorbea franceza, si nu a fost vizitat de nimeni de cand a fost inchis. De altfel el nu a declarat la administratia penitenciarului nicio persoana care ar trebui anuntata in cazul unei probleme.

In aceste conditii, este posibil sa fi cedat in fata disperarii, in cazul in care nu a consumat substante care il impinga la acest gest, sugereaza ziarul. Viceprocurorul a cerut o autopsie.

Tanarul roman nu fusese semnalat ca depresiv si nu era plasat sub supraveghere speciala. "Supraveghetorul de etaj nu a putut face nimic", a declarat Johann Bataillé, reprezentant al principalului sindicat din sistemul penitenciar. "De altfel, masurile de prevenire a sinuciderilor vizeaza in special serviciul de noapte, cu patru inspectii nocturne ale detinutilor cu risc crescut", a adaugat el.

Invechita si suprapopulata, inchisoarea din Nisa a inregistrat in 2007 sapte decese, iar in 2008 doua sinucideri, la fel ca si in 2009, luand in calcul si incidentul de duminica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.