Virusul care a provocat moartea a peste 100 de oameni in Ucraina ar putea fi unul mutant, mai virulent, care ataca in special plamanii
Astfel ca, desi oamenii sunt diagnosticati cu pneumonie, autopsiile releva ca plamanii victimelor aratau ciudat, ca si cum ar fi fost carbonizati.
Oamenii de stiinta britanici examineaza in prezent tulpina virusului gripei porcine care a declansat epidemia din Ucraina, pentru a vedea daca nu cumva virusul a suferit mutatii, in conditiile in care 189 de oameni au murit si peste un milion s-au imbolnavit in aceasta tara, relateaza Daily Mail, citeaza NewsIn.

Ultimele statistici oficiale ucrainene vorbesc insa de 282 de morti si sunt voci care sustin faptul ca numarul mortilor a trecut in realitate de 1.300. Un doctor din vestul Ucrainei, a carui identitate nu este facuta publica, a relatat despre efectele alarmante ale virusului: "Am facut necropsii pe doua victime si am descoperit sa plamanii lor erau negri precum carbunele. Aratau ca si cum ar fi fost arsi. Este inspaimantator", a spus medicul. Alti doctori au asemanat simptomele cu cele intalnite in cazul multora dintre victimele gripei spaniole, care a facut milioane de morti in intreaga lume, dupa Primul Razboi Mondial.

la Liov, au murit patru barbati si o femeie din cauza gripei, doua dintre victime fiind in grupa de varsta 22-35, ceilalti avand peste 60 de ani, a declarat medicul sef al spitalului de urgenta din oras, care a diagnosticat boala ca fiind pneumonie virala. "Am trimis analizele la Kiev. Nu credem ca este gripa porcina de tip H1N1. Dar nici nu stim ce fel de pneumonie este asta", a recunoscut doctorul.

  • Viktor Iuscenko: "Oamenii mor"

"Spre deosebire de epidemiile similare din alte tari, in Ucraina au aparut simultan trei cauze ale unor infectii virale grave: doua gripe sezoniere si gripa californiana. Virusologii au ajuns la concluzia ca aceasta combinatie de infectii poate produce un nou virus si mai agresiv, rezultat al unei mutatii. Oamenii mor. Epidemia omoara doctori. Este absolut de neconceput in secolul XXI", a precizat presedintele ucrainean, Viktor Iuscenko, intr-un interviu TV. Acesta a apelat la Organizatia Mondiala a Sanatatii, iar o echipa de specialisti desfasoara in prezent teste la Kiev si in Liov, in efortul de a identifica virusul.

Virusul din Ucraina este testat in prezent in laboratoarele centrului medical de cercetare Mill Hill North din Londra. "Nu avem un orizont de timp pentru rezultatele testelor, desi avem unele rezultate preliminare, dar nu va putem spune ce indica. Nu avem suficiente esantioane de virus, asa ca trebuie sa producem noi mai multi inainte de ajunge la o decizie concludenta cu privire la natura virusului", a spus un purtator de cuvant al laboratorului londonez.

Polonia, vecina Ucrainei, a cerut UE sa ia masuri, temandu-se ca misteriosul virus s-ar putea raspandi catre vest. Premierul Donald Tusk le-a scris presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, si premierului suedez, Fredrik Reinfeldt, care detine presedintia UE. "Caracterul acestei amenintari cere actiune rapida care trebuie intreprinsa la nivelul Uniunii Europene", spune Tusk in scrisoare.

Rusia, Slovacia, Polonia, Ungaria si Romania au instituit deja controale asupra cetatenilor ucraineni care intra pe teritoriul lor. Slovacia a inchis doua dintre cele cinci puncte de trecere a fontierei. Universitatile, scolile si cresele au fost inchise, intalnirile publice au fost interzise, iar teatrele suspendate, scrie Daily Mail.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.