Boala rara a sistemului nervos periferic a fost depistata la un pacient in Franta, posibil dupa vaccinarea imporiva gripei porcine.
Cazul a fost semnalat in cadrul dispozitivului de urmarire a efectelor vaccinarii, precizeaza un comunicat al ministerului Sanatatii din Franta, in prima zi a unei campanii nationale de vaccinare, marcata de o prezenta slaba si de neincredere fata de vaccin.

In fiecare an, in Franta, intre 1.700 si 1.899 de persoane cu sindrom Guillain-Barré sunt internate, adica aproximativ cinci pe zi, afirma ministerul, care precizeaza faptul ca, in majoritatea cazurilor, aparitia sindromului Guillain-Barré este legata de un episod infectios, bacterial sau viral, precum gripa, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

Autoritatile au subliniat ca "atribuirea unui caz de sindrom Guillain-Barré unei vaccinari necesita o expertiza aprofundata", care va fi desfasurata de Agentia de securitate sanitara a produselor de sanatate (AFSSAPS).

Ministrul sanatatii, Roselyne Bachelot, si-a luat angajamentul sa dea dovada de "transparenta in ceea ce priveste efectele secundare ale vaccinarii impotriva gripei porcine", precizAND ca va publica un buletin in acest sens.

Vaccinarea impotriva gripei porcine, gratuita si voluntara, a inceput in Franta, joi. Ministrul sanatatii s-a vaccinat de asemenea, pentru a da un exemplu populatiei si a dat asigurari ca si presedintele Nicolas Sarkozy va proceda la fel.

In pofida unei campanii intense de informare desfasurate de Ministerul Sanatatii, neincrederea persista in randul populatiei, potrivit celor mai recente sondaje. Doar aproximativ 20% dintre francezi intentioneaza sa se vaccineze, pentru ca se tem de efectele secundare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.