Gripa porcina a provocat 3.900 de decese in SUA, dintre care 540 in randul copiilor, iar in Mexic au murit din aceeasi cauza 82 de persoane numai intr-o saptamana.
Noua gripa a provocat circa 3.900 de decese in Statele Unite, dintre care 540 de copii, potrivit celor mai recente estimari ale autoritatilor medicale, de sase ori mai mari decat precedentele, relateaza AFP, citat de NewsIn.

Aceste ultime estimari nationale sunt bazate pe statistici precise, provenind din 10 state, care ofera o imagine mai larga a situatiei, potrivit medicului Anne Schuchat, directoarea centrului national pentru imunizare din cadrul Centrelor federale pentru controlul si prevenirea bolilor (CDC).

Statisticile acopera perioada aprilie - mijlocul lunii octombrie.

Numarul de decese inregistrate in randul copiilor este de 540, adica de patru ori mai mare decat se anuntase anterior, pe baza rezultatelor de laborator.

In total, aceasta noua estimare a deceselor este de sase ori mai mare decat cifra de 672, anuntata inainte de CDC.

In ceea ce priveste Mexicul, tara grav afectata de gripa, 82 de decese provocate de acesta au fost inregistrate numai in ultima saptamana, totalul cazurilor mortale inregistrate in aceasta tara ridicandu-se in prezent la 482, conform Ministerului mexican al Sanatatii.

In cursul celor noua zile precedente, fusesera inregistrate deja 80 de decese.

Mexicul a fost in luna aprilie focarul mondial al bolii si a inregistrat 61.151 de cazuri de contaminare neletale, potrivit ministerului.

Conform celor mai recente date OMS, date publicitatii vineri, gripa porcina a provocat moartea a cel putin 6.071 de persoane in lume.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.