Un convoi al premierului kosovar Hashim Thaci a fost atacat cu pietre de manifestanti, incident care a ingrijorat ambasada americana din Pristina, pe fondul campaniei pentru alegerile locale din Kosovo, primul scrutin de la declararea independentei
Hashim Thaci participa miercuri seara la o reuniune publica cu sustinatorii Partidului Democratic din Kosovo, la Decani, in vestul Kosovo, cand pietre si oua au inceput sa fie aruncate asupra masinii sale, potrivit presei locale. Incidentul "a fost unul izolat, iar situatia este sub control", trei persoane fiind arestate, a anuntat politia kosovara, relateaza NewsIn, citand AFP.

Ambasada americana la Pristina a criticat, intr-un comunicat, "informatiile privind aparitia unor incidente violente legate de campania electorala". "Violenta nu-si are locul in campaniile electorale, alegeri sau intr-un proces democratic", a adaugat Ambasada SUA.

In plus, reprezentanta diplomatica americana a cerut "tuturor liderilor politici, partidelor si militantilor sa evite violentele si provocarile, in acest moment in care campania electorala se apropie de final".

Algerile locale vor avea loc duminica in Kosovo. Acesta este primul scrutin organizat in Kosovo de la proclamarea unilaterala a independentei fata de Serbia, in februarie 2008. 63 de tari au recunoscut pana acum independenta Kosovo. Serbia contesta legalitatea independentei la Curtea Internationala de Justitie (CIJ) si considera in continuare Kosovo drept una dintre provinciile sale. Pozitia Belgradului in fata instantelor internationale este sustinuta in principal de Rusia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.