Presedintele american Barack Obama si-a luat miercuri angajamentul ca Statele Unite nu vor trada soldatii care lupta in prezent in Irak si Afganistan, asa cum au facut cu cei din Vietnam.
In cursul unei ceremonii organizate la cimitirul national din Arlington, cu ocazia Zilei nationale a fostilor combatanti, Obama a exprimat recunostinta tarii fata de fostii combatanti, relateaza NewsIn, citand AFP.

"(Dar - n.red.), daca sunt cinstiti cu noi, trebuie sa recunoastem ca in unele momente noi si tara noastra am tradat increderea sacra" si obligatia SUA fata de soldatii sai, a spus el in cimitirul unde sunt inmormantati peste 300.000 de soldati.

"Fostii (combatanti - n.red.) din Vietnam au servit cu multa onoare, insa, adesea, nu au gasit in schimb recunostinta si sustine, ci respingere si dispret. Acest lucru nu se va mai intampla niciodata", a spus el.

"Soldatii nostri au servit bine American generatii la rand, iar atat timp cat eu vor fi comandant suprem, America ii va servi bine", a spus el.

"America nu va va lasa sa cadeti, noi avem grija de ai nostri", a adaugat presedintele american.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.