Un muncitor in varsta de 38 de ani din Romania a murit sambata intr-un spital din orasul austriac Schwarzach din cauza unor complicatii survenite ca urmare a infectarii cu virusul AH1N1, relateaza portalul austriac de stiri �24. Autoritatile romane nu confirma inca oficial cetatenia acestuia.
Romanul lucra din martie la o firma de constructIi, potrivit portalului austriac. Muncitorul a anuntat miercurea trecuta ca se simte rau si ca nu se poate prezenta la serviciu, iar joi s-a internat apoi la spitalul "Kardinal Schwarzenberg" din Schwarzach, langa Salzburg. Doua zile mai tarziu, sambata, romanul a murit, relateaza NewsIn.

Ca urmare a analizelor de laborator, ale caror rezultate au fost disponibile abia marti, medicii au descoperit ca romanul era infectat cu virusul AH1N1.

Christoph König, reprezentantul autoritatilor medicale al landului Salzburg, a declarat ca acest caz de imbolnavire a romanului a fost cu totul neobisnuit. "Infectia a evoluat foarte rapid si a dus la cresterea vascozitatii sangelui. Unele vase de sange au fost astfel blocate, ceea ce a dus la dificultati respiratorii. Mai intai i-au cedat plamanii, iar apoi inima", a explicat oficialul.

Romanul este cel de-al doilea pacient care decedeaza din cauza gripei porcine in Austria. La 2 noiembrie a murit un copil de 11 ani, la Innsbruck. In Salzburg mai sunt in prezent alte doua cazuri in stare critica, doi barbati de 58, respectiv 41 de ani.

Rezultatele pozitive legate de infectarea cu AH1N1 a romanului decedat vor fi supuse inca unui test de laborator pentru un rezultat cat mai sigur.

Ministerul Afacerilor Externe nu poate confirma, deocamdata, ca persoana care a murit sambata in orasul austriac Schwarzach, din cauza unor complicatii survenite ca urmare a infectarii cu virusul A(H1N1), are cetatenie romana.

Ambasada Romaniei la Viena a luat legatura cu Ministerul federal al Sanatatii, a dat asigurari MAE.

Pana la aceasta ora, ambasada nu a fost contactata de eventuali membri ai familiei persoanei decedate, in vederea obtinerii de informatii sau solicitarii de asistenta, si nici de alte persoane care sa informeze ca ar avea rude sau cunoscuti cu cetatenie romana care au decedat din cauza gripei porcine, anunta ministerul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.