Mii de palestinieni s-au strans ieri la Ramallah, pentru a marca cinci ani de la moartea lui Yasser Arafat, intr-un moment in care Autoritatea Palestiniana trece printr-o criza politica.
Mahmoud Abbas, succesorul lui Arafat, a luat cuvantul, iar anturajul sau a sugerat ca el ar putea demisiona si astfel ar provoca prabusirea Autoritatii, relateaza AFP, conform NewsIn.

"A venit momentul adevarului si trebuie sa fim cinstiti cu poporul palestinian si sa-i spunem ca nu am ajuns la solutia a doua state, dupa 18 luni de negocieri", a declarat negociatorul Saeb Erakat.

Abbas a anuntat ca nu va candida pentru un nou mandat la alegerile generale palestiniene, convocate pentru 24 ianuarie, din cauza blocajului din procesul de pace.

Acest gest vizeaza sa exercite presiuni asupra SUA, pentru ca ele sa convinga Israelul sa opreasca procesul de colonizare din Cisiordania ocupata, asa cum cer palestinienii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.