John Allen Muhammad, cunoscut in 2002 drept "lunetistul din Washington", dupa ce a terorizat capitala americana omorand la intamplare zece persoane, va fi executat in aceasta seara in Virginia
Curtea Suprema a respins ieri ultimul recurs al afroamericanului in varsta de 48 de ani, condamnat la moarte in 2004 in Virginia, pentru o serie de crime comise intre 2 si 22 octombrie 2002, relateaza NewsIn, citand AFP.

Condamnatul va fi vizitat in prealabil de familie si avocati, urmand ca la ora locala 21.00 (04.00, ora Romaniei), daca guvernatorul democrat de Virginia nu suspenda executia, barbatul va fi executat prin injectie letala.

Autoritatile au dezvaluit ca, pentru a-si ucide victimele cu un singur glonte, lunetistul se acundea in portbagajul masinii sale, langa centre comerciale, scoli sau benzinarii. O persoana a fost ucisa in Washington, sase in Maryland si trei in Virginia. Barbati, femei, copii, albi, negri - nimeni nu scapa tragatorului, care avea un complice, John Lee Malvo, la acea vreme in varsta de de 17 ani. Tanarul a fost condamnat la inchisoare pe viata.

Antrenat pentru tir de elita in armata americana, Muhammad participase la primul razboi din Golf. Politia a gasit la locul crimelor mesaje de la ucigas, in care scria "Numiti-ma Dumnezeu" sau "Copiii vostri nu vor fi in siguranta nicaieri", cerand totodata zece milioane de dolari pentru a opri masacrul.

Executia lui Muhammad va interveni la sapte ani de la crimele comise, interval foarte scurt pentru un condamnat la moarte, care in SUA petrece, in medie, 12 ani pe culoarul mortii. Potrivit avocatilor sai, nu mai este timp pentru epuizarea recursurilor. De aceea, ei au cerut Curtii Supreme suspendarea injectiei mortale, pentru examinarea pe fond a unui apel potrivit caruia nu a fost reprezentat corect in proces. Instanta a refuzat insa amanarea executiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.