Fostul presedinte rus Mihail Gorbaciov este de parere ca Statele Unite nu trebuie sa mai trimita soldati in Afganistan, ci sa-si retraga trupele de acolo.
"Cred ca Afganistanul nu are nevoie de trupe suplimentare", a declarat el pentru CNN, considerand ca "retragerea soldatilor" este lucrul ce trebuie realizat, relateaza NewsIn, citand AFP.

Ca lider al URSS din 1985 pana in 1991, Gorbaciov a gestionat retragerea trupelor sovietice din Afganistan. Armata rosie a invadat tara in 1979, retragandu-se in 1989.

Potrivit lui Gorbaciov, Washingtonul ar trebui sa promoveze dialogul cu Kabul, pentru a pune capat "suferintei indelungate" a poporului afgan.

Facand o paralela cu situatia cu care s-a confruntat guvernul sau, fostul lider a notat ca, asa cum face acum Barack Obama, si el se gandise sa trimita trupe suplimentare. "Am discutat despre asta, cu multa vreme in urma, dar am decis sa nu trimitem soldati in plus. Cred ca experienta noastra merita sa fie studiata", a subliniat el, pentru "State of the Nation".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.