Peste 200 de americani de culoare, care l-au descris pe Barack Obama drept "puterea alba cu o fata neagra", au manifestat sambata la Washington impotriva politicii primului presedinte de culoare al Statelor Unite, cerand in special retragerea soldatilor americani, relateaza AFP.
Aceasta a fost prima manifestatie a americanilor de culoare impotriva noii administratii, dupa investirea in functie a lui Barack Obama, in ianuarie.

Manifestantii l-au criticat pe presedintele american in special pentru ca urmeaza "agenda imperialista a Washingtonului in lume", informeaza NewsIn.

"Constatam ca Barack Obama reprezinta puterea alba cu o fata neagra",
a spus Omali Yeshitela, presedintele Coalitiei Black is Back, organizatie pentru apararea drepturilor civice.

"(Obama - n.red.) este un instrument al dusmanilor nostri imperialisti si cerem libertate noastra si retragerea tuturor trupelor americane din Afganistan", a adaugat el.

Protestarii i-au cerut presedintelui si sa desfiinteze comandamentul militar american pentru Africa (Africom), sa nu mai intervina in Venezuela, sa ridice embargoul vizand Cuba si sa puna capat "blocadei" din Zimbabwe.

Charles Baron, membru al Consiliului Local din New York si fost membru al Black Panthers, miscare revolutionara a persoanelor de culoare din anii '60 - '70, i-a reprosat presedintelui ca nu se ocupa de problemele afro-americanilor. "Nu suntem multumiti de el si (...) aceasta speranta si schimbare nu au fost decat o iluzie pentru populatia de culoare", a mai spus Charles Baron.

Afirmand ca persoanele de culoare "au fost bucuroase ca Obama pune capat monopolului albilor la Casa Alba", ele se asteptau ca acesta ca faca schimbari in politica interna si externa, a subliniat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.