Presedintele american Barack Obama a incercat sambata sa linisteasca militarii americani dupa incidentul armat de la Fort Hood (Texas), spunand ca tragedia a aratat si ce are America mai bun, relateaza AFP.
"Incidentul armat de joi a fost unul dintre cele mai devastatoare comise vreodata la o baza militara americana", a declarat el in alocutiunea saptamanala transmisa la radio. "Si totusi, chiar daca am vazut ce este mai rau in natura umana, am vazut si ce este mai bun la America", a spus el, potrivit NewsIn.

Americanii au putut vedea civili si soldati grabindu-se sa ajute ranitii, rupand haine pentru a ingriji raniti, improvizand garouri si deschizand focul chiar daca erau ei insisi raniti, a afirmat seful statului.

Autorul atacului, Nidal Malik Hasan, in varsta de 39 de ani, specialist in stres postraumatic provocat de lupta, urma sa fie trimis in curand in Afganistan, impotriva vointei sale. El a ucis 13 militari si a ranit alti 28. In prezent se afla in stare stationara la spital, dupa ce a fost impuscat.

Obama a precizat ca s-a intalnit vineri cu directorul FBI Robert Mueller, cu secretarul apararii Robert Gates si cu alti oficiali pentru a discuta despre ce s-a aflat la originea tragediei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.