Un cetatean din Guatemala, inclus de Statele Unite pe lista celor mai importanti baroni ai drogurilor din lume, a fost gasit vinovat vineri pentru introducerea si vanzarea unor cantitati enorme de cocaina pe teritoriul american, a anuntat Parchetul din New York, relateaza AFP.
Jorge Mario Paredes-Cordova, supranumit "Grasul" din cauza greutatii sale de 150 de kilograme, a fost "gasit vinovat de introducerea si vanzarea de cocaina in Statele Unite", a anuntat Parchetul federal din Manhattan, potrivit NewsIn.

Acuzatul a fost extradat din Honduras, dupa arestarea sa in aceasta tara din America Centrala, in mai 2008. El traia in regiune sub o identitate falsa.

El risca intre 10 ani de detentie pana la inchisoare pe viata.

Potrivit Parchetului, Paredes-Cordova a condus o vasta retea de traficanti, care transportau droguri din Panama spre Mexic, cu vaporul, apoi spre Statele Unite, cu sprijinul cartelurilor mexicane, cunoscute pentru metodelor lor ultraviolente.

"Verdictul de azi (vineri -n.r.) a dat o lovitura traficului de droguri de care Jorge Mario Paredes-Cordova s-a facut vinovat si care se intindea pe tot continental american", a subliniat procurorul federal, Preet Bharara.

Inainte de arestare, Paredes-Cordova era considerat de Departamentul american al Justitiei drept unul dintre cei mai periculosi traficanti din lume.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.