Compania farmaceutica elvetiana Roche si banca britanica HSBC sunt vizate de o ancheta in Coreea de Sud, fiind suspectate ca ar fi implicate, alaturi de alte companii straine, in vanzarea si cumpararea ilegala de Tamiflu, medicament eficient impotriva gripei porcine.
Potrivit AFP, citat de NewsIn, autoritatile sanitare (FDA) au anuntat ca au perchezitionat miercuri birourile Roche de la Seul si au confiscat, printre altele, documente informatice.

"Roche face obiectul unei investigatii in cadrul anchetei noastre privind vanzarea si cumpararea ilegala de Tamiflu", a declarat un purtator de cuvant al FDA, Ahn Man-Ho.

Roche, care produce Tamiflu, a confirmat perchezitiile si a dat asigurari ca va coopera cu autoritatile locale.

Perchezitia intervine dupa o ancheta lansata in mai la spitalele locale, farmacii si companii suspectate de vanzarea sau stocarea de Tamiflu in mod ilegal.

Coreea de Sud le interzice celor din afara sectorului medical sa vanda la scara larga medicamente fara reteta.

Autoritatile sanitare sud-coreene suspecteaza Roche ca a ajutat filiala coreeana a HSBC si grupul farmaceutiv Novartis sa cumpere peste 5.900 de doze de Tamiflu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.