Consilierul premierului pe probleme economice, Andreea Paul (Vass), trage un semnal de alarma referitor la discutiile din cadrul Uniunii pe tema viitorilor ocupanti ai functiilor de presedinte al Consiliului UE si inalt reprezentant pentru Afaceri Externe, subliniind faptul ca nu e luat in calcul numele niciunei femei.
Tratatul de la Lisabona a fost ratificat de catre toate statele europene, inclusiv de Cehia, condusa de un eurosceptic declarat, Vaclav Klaus.
O consecinta a intrarii sale in vigoare este aparitia a doua pozitii de varf: presedinte al Consiliului UE care ar urma sa mearga la populari si inaltul reprezentant pentru Afaceri Externe care ar urma sa mearga la socialisti.

"Interesant este ca nicio femeie nu e luata in considerare in discutiile actuale de culise pentru functiile ce vor aparea, cu toate ca optiunile pentru femei-comisar cresc sansele tarilor care le propun in urmatoare Comisie Europeana", comenteaza Andreea Paul (Vass) pe blogul sau.

Ea adauga ca exista o initiativa civica care promoveaza candidatura fostei presedinte a Letoniei, Vaira Vike-Freiberga, pentru functia de Presedinta a Consiliului European, care este o personalitate deosebita.

Cine sunt favoritii la functiile de presedinte si de "ministru" al UE?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.