International5 Noiembrie 200910:02

Lectura de un minut

Ministerul britanic de Interne a decis sa mentina restrictiile pe piata muncii pentru romani si bulgari cel putin pana la sfarsitul lui 2011.
Potrivit ministerului, decizia este necesara pentru a proteja lucratorii britanici si "interesul national". Pana acum, restrictiile au fost revizuite anual, scrie NewsIn.

Doar maxim 21.250 de muncitori agricoli din Romania si Bulgaria vor putea veni in Marea Britanie pe an, plus 3.500 pentru domeniul procesarii alimentelor.

Cand opt state din fostul bloc comunist au aderat la UE in 2004, cetatenii lor nu au fost vizati de restrictii in accesul pe piata muncii din Marea Britanie. De atunci, mai mult de un milion de persoane au venit din aceste tari.

Luni, ministrul de interne Alan Johnson a recunoscut ca guvernul nu a gestionat corespunzator imigratia si ca a expus piata muncii la "presiuni".Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.