MAE a emis o alerta de calatorie pentru Ucraina, in care ii indeamna pe cetatenii romani sa evite deplasarile in regiunile din vestul tarii, unde au fost inregistrate cele mai multe decese din cauza virusului gripei porcine.
In acelasi timp, Ministerul roman de Externe le recomanda cetatenilor romani care se deplaseaza in Ucraina sa evite locurile aglomerate, cum ar fi pietele sau mijloacele de transport in comun, si sa foloseasca masti de protectie. In plus, cetatenii romani sunt indemnati sa se adreseze Ambasadei Romaniei in Ucraina, Consulatului General al Romaniei la Cernauti sau Consulatului General al Romaniei la Odesa, pentru a-si anunta prezenta in regiune si a solicita informatii de ultima ora in legatura cu evolutia situatiei, informeaza NewsIn.

MAE reaminteste ca Ministerul Sanatatii din Ucraina a anuntat o crestere a numarului de imbolnaviri cu virusul A(H1N1), precum si mai multe decese inregistrate in zona de vest a tarii, in urma complicatiilor generate de gripa sau pneumonie.

In acelasi timp, MAE precizeaza ca Organizatia Mondiala a Sanatatii a ridicat nivelul de alerta cu privire la virusul A(H1N1) la stadiul de pandemie si recomanda, pentru mai multe informatii, consulaterea site-ului OMS, la adresa: http://www.who.int/csr/disease/swineflu/en/index.html.
Ministerul roman de Externe le recomanda romanilor sa incheie asigurare medicala, de calatorie si de viata in cazul in care se deplaseaza in Ucraina.

71 de persoane au murit in Ucraina din cauza gripei si dificultatilor respiratorii acute, potrivit unui nou bilant oficial anuntat marti de Ministerul Sanatatii, in conditiile in care o misiune a Organizatiei Mondiale a Sanatatii si-a inceput activitatea in fosta republica sovietica. In total, 255.526 bolnavi de gripa si boli respiratorii au fost inregistrati pana luni seara in fosta republica sovietica. [Gripa H1N1 in lume, ultimul bilant]

O misiune a OMS a inceput marti sa examineze situatia din Ucraina, la invitatia Guvernului ucrainean. Echipa, formata din opt experti, va ramane in tara timp de 15 zile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.