Hamid Karzai a fost declarat invingator in alegerilor prezidentiale, a anuntat Comisia independenta electorala.
Comisia independenta electorala din Afganistan a decis ca al doilea tur al alegerilor prezidentiale, ce trebuia sa se desfasoare sambata, nu va mai avea loc, dupa retragerea unuia dintre cei doi candidati, au anuntat anterior surse din acest organism, relateaza NewsIn, citand AFP. Comisia s-a reunit ieri dimineata pentru a analiza situatia.

"Declaram ca Hamid Karzai, care a obtinut majoritatea voturilor in primul tur, si care este singurul candidat pentru al doilea tur, este presedintele ales al Afganistanului", a spus liderul IEC, Azizullah Ludin.

Potrivit lui Ludin, decizia a fost luata in acord cu legea electorala si Constitutia si "in interesul poporului afgan". "Anuntul surprinzator al lui Abdullah Abdullah prezenta mari dificultati in organizarea unui al doilea tur", a explicat el, precizand ca "membrii IEC au ajuns la un consens" pe tema acestei decizii.

Fostul ministru afgan de externe, Abdullah Abdullah, contracandidatul presedintelui in exercitiu Hamid Karzai, a anuntat ca nu va participa la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale prevazut sa se desfasoare la 7 noiembrie.

"Nu voi participa la alegerile" din 7 noiembrie, a anuntat duminica Abddulah intr-o alocutiune transmisa la televiziune si rostita la un miting cu sustinatorii lui din Kabul.

"Decizia nu a fost usoara. Este o decizie pe care am luat-o dupa multe consultari cu poporul din Afganistan, cu partizanii mei, cu lideri influenti", a adaugat Abdullah.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.