Franta si Germania au ajuns la un acord pentru a sustine acelasi candidat la presedintia Uniunii Europene, dupa ce Tratatul de la Lisabona va fi ratificat de toate statele membre, a declarat vineri presedintele francez Nicolas Sarkozy.
"Franta si Germania vor sustine acelasi candidat la momentul potrivit", a declarat el dupa summitul european de la Bruxelles. El nu a vrut sa spuna deocamdata despre ce personalitate este vorba, informeaza AFP, citat de NewsIn.

"Nicio tendinta definitiva nu se profileaza", a spus el, in conditiile in care sansele britanicului Tony Blair, foarte contestat, par din ce in ce mai slabe.

De altfel Sarkozy a sugerat ca este pesimist in ceea ce priveste posibilitatea ca un fost premier britanic sa fie numit in cea mai inalta functie europeana.

"Numele din primul val nu sunt, neaparat, invingatorii din ultimul", a spus el, referindu-se la zvonurile privind candidatii posibili. Numele lui Blair a fost printre primele vehiculate in 2007 pentru aceasta functie prevazuta prin Tratatul de la Lisabona.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.