Liderii europeni intentioneaza sa ceara vineri infiintarea unor curse charter finantate de UE pentru expulzarea imigrantilor ilegali, dar Comisia Europeana si unele state au inca rezerve, relateaza AFP.
Propunerea este inscrisa intr-un proiect de text final al summitului UE de la Bruxelles. Documentul cere "examinarea posibilitatii unor curse charter regulate, finantate de FRONTEX", agentia europeana pentru securitatea frontierelor externe ale UE, sau a unor "curse comune", informeaza NewsIn.

Textul este insa dezbatut in continuare, pentru ca formularea generala a pasajului consacrat imigratiei este considerat "prea represiv" de catre unele delegatii si ar trebui modificat, a spus un diplomat.

Propunerea privitoare la cursele charter este inspirata dintr-o cerere franceza, sustinuta de Italia. Franta si Marea Britanie au organizat o cursa comuna in octombrie pentru a duce la Kabul trei afgani expulzati de Franta si 24 expulzati de britanici.

Ministrul francez al imigratiei, Eric Besson, a spus recent ca vrea infiintarea unor curse comune "sub patronaj european" pentru a-i trimite pe imigrantii ilegali in tarile de origine.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.