Barack Obama s-a gandit serios sa o aleaga pe Hillary Clinton ca vicepresedinte, in cursul campaniei sale din 2008, dar pana la urma a renuntat, temandu-se de rolul pe care l-ar juca sotul ei, fostul presedinte Bill Clinton, potrivit directorului de campanie al lui Obama, relateaza AFP.
In cartea consacrata victoriei istorice a lui Obama, David Plouffe spune ca a fost surprins, la prima reuniune consacrata alegerii celui sau celei care va fi chemat sau chemata pentru functia de vicepresedinte in caz de victorie, ca Obama se gandea serios la Hillary Clinton, arata NewsIn.

Pe masura ce lista candidatilor se scurta, Obama le spunea consilierilor sai: "Ma gandesc in continuare ca Hillary are favoarea sa multe din lucrurile pe care le caut la un vicepresedinte. Inteligenta, disciplina, fermitate' ", a povestit Plouffe in cartea "Indrazneala de a castiga".

Insa, Obama adauga: "Ma gandesc ca Bill risca sa fie o problema prea mare".

In august 2008, lista nu mai avea decat trei nume: senatorii Joe Biden si Evan Bayh si guvernatorul de Virginina, Tim Kaine.
"Pana la urma, Obama a considerat ca eventualele complicatii, mult prea numeroase, atarnau mai greu in balanta decat potentialele beneficii", a spus Plouffe. Acesta, ca si strategul David Axelrod, nu era favorabil lui Clinton, care a luptat indarjit impotriva lui Obama in campania pentru investitura democrata.

Pana la urma, Obama l-a ales pe Biden, iar Hillary Clinton este acum secretar de stat. Ea a asigurat recent ca nu va mai candida pentru presedintie, declaratie privita cu rezerva de observatori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.