Fratele presedintelui afgan Hamid Karzai, Ahmed Wali Karzai, suspectat ca este traficant de droguri, a colaborat cu CIA in ultimii opt ani, potrivit New York Times.
CIA l-a platit pe Wali Karzai pentru diverse servicii, printre care recrutarea de persoane pentru intregrarea intr-o forta paramilitara afgana care sa actioneze sub conducerea sa in Kandahar si regiune, informeaza AFP, conform NewsIn.

De asemenea, a ajutat CIA sa intre in contact si chiar sa discute cu sustinatori ai talibanilor.

Wali Karzai, suspectat de legaturi cu traficul de opiu, are relatii ample cu CIA, scrie ziarul New York Times, citand oficiali americani.

Fratele presedintelui afgan a negat ca ar fi fost platit de CIA sau ca ar fi avut vreun rol in traficul cu opiu. "Nu cunosc pe nimeni din CIA", a spus el. "Nu am primit niciodata bani de la vreo organizatie, Fireste, imi ofer ajutorul. Ii ajut pe americani acolo unde pot. Este datoria mea in calitate de afgan", a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.