Canada regreta ca UE vorbeste despre "amenintare" la adresa sa in razboiul vizelor si cheama la un "dialog constructiv".
"Regret ca Jacques Barrot a ales sa vorbeasca despre amenintare, in timp ce solutia pentru aceasta problema este un dialog constructiv", a spus ministrul de externe Lawrence Cannon, relateaza NewsIn citand AFP.

Ottawa a decis la 14 iulie sa restabileasca vizele de intrare pentru cetatenii din Cehia si Mexic, pentru a limita afluxul cererilor de azil, depuse mai ales de romi din Cehia care afirma ca sunt persecutati.

Cannon a reamintit ca l-a primit la 1 octombrie la Ottawa pe omologul sau suedez Carl Bildt, a carui tara asigura presedintia UE. In prezenta ministrului canadian al imigratiei, Jason Kenney, chestiunea vizelor "a fost explorata in mod pozitiv, iar activitatea diplomatica va continua", a precizat el.

Comisarul european pentru imigratie Jacques Barrot a spus: "Aceasta situatie de discriminare fata de cetatenii cehi este inacceptabila si, daca nu se ajunge la niciun progres anul acesta, Comisia ar putea recomanda impunerea vizelor pentru canadienii care au pasapoarte diplomatice".

"Deocamdata suntem la stadiul de amenintare. Speram ca Ottawa va evolua", a subliniat Barrot.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.