Un individ a luat mai multi ostatici ieri, intr-o cladire guvernamentala din centrul orasul Edmonton, capitala provinciei canadiene Alberta (vestul tarii). Incidentul s-a incheiat fara incidente violente, iar toti ostaticii au fost eliberati, a anuntat politia citata de AFP.
Un purtator de cuvant al politiei, inspectorul Terry Rocchio, a declarat ca ostaticii nu au fost raniti si ca responsabilul pentru incident a fost arestat si este interogat. Si fostii ostatici urmau sa fie interogati de fortele de ordine.

"Toata lumea este sanatoasa. Nimeni nu a fost ranit"
, a declarat politistul. "A fost o predare negociata", a precizat el. Agresorul, care a luat un numar neprecizat de persoane ostatice in jurul orei locale 8.00 (17.00 ora Romaniei), a eliberat pe rand mai multi dintre ei, iar presa canadiana a anuntat in jurul pranzului ca nu mai era decat un ostatic. Dupa 10 ore, incidentul s-a incheiat, noteaza NewsIn.

Persoana care a recurs la un asemenea act ar fi actionat sub imperiul furiei, reprosand unui medic din serviciul guvernamental pentru ajutorul angajatilor raniti in cursul unor accidente de munca ca i-ar fi afectat ligamentele unui genunchi in timpul unei auscultatii, potrivit unui mail pe care l-a trimis unui post de televiziune.

Fara a oferi multe detalii, purtatorul de cuvant al politiei a declarat ca un conflict intre agresor si o agentie guvernamentala ar putea fi la originea incidentului.

Politia canadiana a desfasurat echipe de comando inarmate in jurul cladirii guvernamentale, unde lucreaza circa 700 de persoane. Potrivit presei, la fata locului au fost adusi si doi roboti folositi la deminare.

Autoritatile au lansat negocieri cu agresorul, in timp ce un grup de politisti a incercat sa intre in cladire, inainte de a se intoarce din drum, potrivit unor martori citati de televiziune.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.