Ministerul britanic de Interne a recunoscut ca a pierdut urma a 40.000 de imigranti care au intrat legal in Marea Britanie, dar si-au prelungit sederea.
Cererile depuse de acestia pentru a putea ramane pe teritoriul britanic au fost respinse si nu exista documentele privind deportarea lor sau parasirea voluntara a tarii, relateaza Daily Mail in editia electronica,conform NewsIn.

Dezvaluirile intervin dupa scandalul provocat de Procurorul General britanic, care a angajat o imigranta ilegala ca menajera.

Potrivit directorului serviciului de graniceri, Lin Homer, majoritatea dosarelor sunt dinainte de 2003 si sunt legate de vizele de studiu.

Intr-o scrisoare adresata Comisiei pentru afaceri interne a Camerei Comunelor, Homer precizeaza ca numele celor 40.000 de persoane sunt comparate cu datele politiei, pentru a verifica daca vreuna dintre ele este periculoasa.

Oficialul a precizat ca intr-unele din aceste cazuri, nu mai exista masuri posibile. "In ultimele luni, am inceput procesul de revizuire a acestor dosare, pentru a stabili daca noi actiuni sunt necesare sau posibile", a scris ea comisiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.