Ministerul Afacerilor Externe a anuntat autoritatile de la Chisinau au semnat Acordul privind micul trafic de frontiera dintre Romania si R. Moldova si si-au dat acordul pentru deschiderea consulatelor Romaniei la Cahul si Balti.
Potrivit unui comunicat MAE, Acordul privind micul trafic la frontiera dintre Romania si Republica Moldova a fost parafat astazi, la Chisinau, dupa ce delegatiile au incheiat negocierile asupra textului.

„Salutam faptul ca autoritatile Republicii Moldova si-au dat acceptul pentru deschiderea consulatelor Romaniei la Cahul si Balti. Aceasta decizie confirma angajamentul Romaniei si al Republicii Moldova de a actiona cu hotarare pentru a intreprinde masuri clare in interesul cetatenilor din cele doua state. Deschiderea celor doua consulate va facilita aplicarea documentului care a fost parafat astazi", a declarat ministrul interimar al Afacerilor Externe, Catalin Predoiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.