O serie de confruntari sangeroase, intre traficanti de droguri si politisti, a avut loc in weekend la Rio de Janeiro, gazda Jocurilor Olimpice din 2016, provocad moartea a 17 persoane, a anuntat duminica politia citata de AFP.
Sambata, comandantul politiei militare, Sergio Duarte, anuntase ca ciocnirile sangeroase s-au soldat cu 12 morti, dintre care doi politisti care si-au pierdut viata cand elicopterul lor s-a prabusit, doborat de traficanti. Alte opt persoane fusesera ranite, dintre care sase agenti ai fortelor de ordine, arata NewsIn.

Dar duminica, au fost descoperite inca trei cadavre ale unor presupusi traficanti de droguri, in favela Sao Joao. De asemenea, in cursul diminetii au avut loc noi confruntari intre politie si traficanti, in favela Jacarezino, soldate cu moartea a doi traficanti.

Politia ar fi confiscat si 300 de kilograme de marijuana. Mai multe miii de agenti ai fortelor de ordine au fost mobilizati duminica pentru a restabili securitatea - si a reconstrui imaginea - "orasului minunat" ales pentru a gazdui Jocurile Olimpice din 2016. 4.500 de politisti suplimentari, provenind de la mai multe unitati din zona metropolitana, au fost desfasurati pentru a reinstaura linistea in zona de nord a Rio, dominata de favele.

In aceste cartiere din nordul orasului se afla si stadionul Maracana, care va gazdui principalele meciuri din Campionatul Mondial de fotbal din 2014, precum si ceremoniile de deschidere si inchidere a Jocurilor Olimpice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.