O actiune in justitie a fost demarata joi la o Curte federala din Washington in numele unor membri ai personalului medical din statul New York, care refuza vaccinarea obligatorie impotriva gripei H1N1, a declarat un avocat.
Jim Turner, din cabinetul Swankin and Turner din Washington, a explicat ca procedura vizeaza FDA (Food and Drug Administration), agentia americana de reglementare a medicamentelor, pentru ca a autorizat patru vaccinuri experimentale impotriva viruisului H1N1 fara sa efectueze toate testele clinice cerute de lege, relateaza AFP, citat de NewsIn.

"Riscurile pentru sanatate sunt total necunoscute", a spus avocatul, precizand ca este vorba despre prima actiune in justitie de aceasta natura si ca ea se va aplica pentru intreaga SUA, daca duce la un succes.

"Vaccinul nu ar fi trebuit autorizat, atat timp cat FDA nu incheiase testele", a subliniat avocatul.

Turner a vorbit despre posibilitatea ca vaccinul sub forma unui spray nazal, ce contine virusi activi cu capacitate atenuata, sa "declanseze chiar el pandemia in legatura cu care guvernul federal spune ca americanii trebuie sa se teama". Potrivit avocatului, FDA a autorizat si folosirea unui adjuvant, Squalene, pentru a creste eficienta unei unice doze de vaccin. Acest adjuvant ar putea fi toxic, a subliniat el.

In privinta vaccinurilor sub forma de injectie, ele contin thimerosal, un conservant cu mercur ce sporeste riscurile pentru femile insarcinate, mai ales asupra fetusului, si pentru copii, a spus avocatul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.