Simptome de raie au fost depistate la trei subofiteri ai Garzii republicane, care se ocupa de securitatea presedintelui Nicolas Sarkozy, la palatul Elysee, relateaza AFP.
Cazurile au fost diagnosticate "in perioada estivala de catre medicul Garzii republicane", a informat Jandarmeria, potrivit NewsIn.

Au fost luate imediat masuri sanitare si "sunt in curs operatiuni de renovare a camerelor garzilor, peentru a se limita supraaglomerarea, principalul factor de risc in aceasta boala", potrivit sursei.

Niciun alt caz nu a mai fost depistat in randul membrilor Garzii, corp ce depinde de Jandarmerie si care asigura protectia presedintiei.
Garda republicana a vorbit insa despre patru cazuri de raie si a spus ca principalul factor este faptul ca spatiul de cazare pentru membrii ei este intr-o stare deplorabila. "Tencuiala cade, scaunele, pe care garzile le-au recuperat din gunoaiele de la Elysse, sunt desfundate", potrivit unui mesaj anonim.

"In fiecare zi trebuie sa ne indeplinim misiunile cu mijloace derizorii, cu material vechi, iesit din uz, sub teama de sanctiuni si fara niciun semn de recunostinta", potrivit mesajului.

Elysee a dezmintit lucrurile spuse in acest mesaj, calificand drept satisfacatoare conditiile de gazduire a membrilor Garzii, dar a precizat ca sunt in curs lucrari pentru ameliorarea lor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.