Nepotul lui Stalin a pierdut ieri procesul pentru "atingere adusa onoarei" pe care il intentase ziarului de opozitie Novaia Gazeta, in urma publicarii unor articole legate de crimele comise de bunicul sau, relateaza AFP.
Tribunalul din Moscova, care analiza afacerea de la jumatatea lunii septembrie, a respins plangerea lui Evgheni Djugasvili, a informat RIA Novosti, precizand ca decizia va fi facuta publica ulterior.

La anuntarea deciziei unele dintre persoanele din sala de audieri au aplaudat, in timp ce altele au inceput sa strige "Rusine!".
"Nu ne asteptam la altceva", a spus avocatul Iuri Muhin, care deja reprosase judecatorului ca a refuzat sa ia in calcul "dovezile" prezentate. Potrivit avocatului, nepotul lui Stalin va face apel. Avocatul ziarului a salutat, pe de alta parte, "o mare victorie", potrivit NewsIn.

Djugasvili cerea ziarului zece milioane de ruble (230.000 de euro) despagubiri, dupa publicarea in aprilie a unui articol despre crimele fostului dictator.

In articol, jurnalistul Anatoli Iablokov a scris ca Stalin a semnat personal ordinele de executare a unor cetateni sovietici si a mii de prizonieri polonezi, ucisi de NKVD, fostul KGB, la Katyn, in Rusia, in 1940.

Stalin este venerat in Rusia pentru rolul sau in victoria Aliatilor in Al Doilea Razboi Mondial, iar responsabilitatea sa in deportarea si moartea a milioane de sovietici nu prea este dezbatuta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.