Un angajat francez al CERN arestat joi, in Franta, pentru presupusele legaturi cu organizatia al-Qaida in Magrebul islamic (AQMI), a fost pus sub acuzare luni, la Paris, pentru "asocierea cu raufacatori in legatura cu o activitate terorista", au anuntat surse judiciare, citate de AFP
Barbatul, in varsta de 32 de ani, angajat al Centrului European pentru Cercetare Nucleare de la Geneva (CERN), a fost prezentat luni dupa-amiaza unui judecator antiterorist, care l-a pus sub acuzare. Acesta ar urma sa fie prezentat unui alt judecator, pentru o eventuala plasare in arest provizoriu, ceruta de Parchet, potrivit aceleiasi surse.

Barbatul a fost arestat joi, la Viena, in centru-estul Frantei, impreuna cu fratele sau, in varsta de 25 de ani. Acesta din urma a fost pus in libertate sambata, fara sa fie acuzat, citeaza NewsIn.

Inginerul este suspectat ca ar fi contactat pe internet Aqmi, cu scopul de a planui cel putin un atentat. Eera in stadiul de "dorinta, intentie", dar se pare sa nu fi "comis acte materiale de pregatire", potrivit unor surse apropiate dosarului.

Conversatii pe internet intre fratele mai mare si un membru al Aqmi au fost descoperite in timpul unei alte anchete, care viza o presupusa filiera a jihadistilor in Afganistan, potrivit unei surse judiciare. Aqmi a succedat in 2007 GSPC algerian (Grupul salafist pentru predicare si lupta). Acest grup, care s-a alaturat al-Qaida, este foarte activ in tarile din Maghreb, in Mauritania si in Mali.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.