Partidul puterii Edinaa Rossia (Rusia unita), condus de premierul Vladimir Putin, s-a clasat fara probleme pe primul loc la scrutinul pentru desemnarea deputatilor Parlamentului municipal din Moscova, in timp ce alegeri locale au avut loc duminica in intreaga Rusie.
Dupa numararea a 50,34% buletine de vot la Moscova, Edinaïa Rosssia a obtinut 64,88%, potrivit Interfax. PC a primit 13,84%, partidul ultranationalist al lui Vladimir Jirinovski, LDPR, a primit 6,88% din voturi, neputand depasi bara necesara de 7%, relateaza NewsIn, citand AFP.

Potrivit comisiei electorale locale, nivelul de participare a atins 34,82%, in usoara crestere fata de 34,75% la precedentele alegeri, din decembrie 2005.

"Edinaïa Rossia a castigat aproape toate alegerile" care au avut loc duminica in 75 regiuni ruse, a spus presedintele consiliului suprem al formatiunii, Boris Grizlov. "Este o dovada ca este unit cu puterea actuala", a adaugat el.

Opozitia a denuntat fraude. "Juristii partidului pregatesc o plangere la comisia electorala din Moscova", a spus aripa moscovita a partidului de opozisie Iabloko, singura miscare de opozitie care a reusit sa prezinte candidati. Ea nu a primit decat 5,01% din voturi.

Partidul a constatat mai ales "venirea in masa a unor alegatori in birouri de vot care nu corespundeau adresei lor".

Comisia a spus insa ca alegerile s-au desfasurat fara probleme si ca a primit foarte putine plangeri. Presedintele comisiei a spus ca acuzatiile de frauda sunt "isterii".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.