Trei persoane care au fost arestate in urma manifestatiilor de dupa realegerea controversata a presedintelui iranian Mahmoud Ahmadinejad, din luna iunie, au fost condamnate la moarte, relateaza sambata agentia de presa iraniana ISNA.
"Trei persoane care au comparut (in instanta - n.red.) in incidentele postelectorale au fost condamnate la moarte", transmite ISNA, citand un purtator de cuvant al Ministerului de Justitie Zahed Bashiri Rad, informeaza NewsIn.

Candidat invins la alegerile prezidentiale din 12 iunie, reformatorul Mehdi Karoubi, a refuzat sa recunoasca victoria lui Mahmoud Ahmadinejad, evocand fraude masive. In 19 august, el a cerut sa ii intalneasca pe liderii regimului, pentru a le prezenta documente privind violarea in unele inchisori a manifestantilor arestati. Anterior el afirmase si ca unii detinuti au fost torturati pana la moarte. Acuzatiile au fost respinse de justitie.

Contestarea rezultatului alegerilor prezidentiale a antrenat manifestatii in masa, reprimate dur de autoritati. Cel putin 36 de persoane si-au pierdut viata, potrivit cifrelor oficiale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.