Intre 170.000 si 200.000 de case au fost avariate de seismul puternic produs in 30 septembrie, in vestul insulei indoneziene Sumatra, iar un milion de persoane au fost afectate direct, a anuntat Crucea Rosie.
Responsabilul organizatiei a calculat numarul persoanelor afectate direct tinand cont ca, in medie, intr-o casa locuiesc cinci persoane.

"Estimam ca intre 170.000 si 200.000 de locuinte au fost avariate, dintre care 90.000 grav, ceea ce le face de nelocuit", a declarat Bob McKerrow, responsabil al Federatiei Internationale a Crucii Rosii in Indonezia, relateaza NewsIn, citand AFP.

Intrebat despre bilantul pierderilor umane, el a apreciat ca numarul mortilor s-ar putea ridica la 3.000. Bilantul oficial dat publicitatii marti dimineata era de 704 morti confirmati si 295 de disparuti, potrivit Agentiei pentru gestionarea catastrofelor de la Jakarta, care precizase ca numarul caselor distruse este de 101.653, iar al celor avariate de aproape 100.000.

McKerrow a subliniat ca, pe baza experientei sale, numeroase guverne au tendinta de a subestima numarul deceselor. "Fie ca a fost vorba de (catastrofele recente -n.red.) din Pakistan sau Gujarat (India -n.red.), autoritatile s-au aratat reticente" sa ofere cifre, a spus el.

Seria de cutremure continua: Un seism de 7,6 grade s-a produs in Indonezia


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.