Circa 4.500 de locuitori ai orasului Wrightwood, situat la 75 de kilometri est de Los Angeles (California), au fost evacuati duminica din cauza unui incendiu, iar in regiune a fost decretata starea de urgenta, au anuntat autoritatile citate de AFP.
Incendiul, care a izbucnit sambata in padurea nationala San Benadino, arsese pana duminica dupa-amiaza aproape 1.500 de hectare de vegetatie si distrusese trei case izolate, potrivit NewsIn.

Spre sfarsitul zilei, incendiul se afla sub control in proportie de 10%, iar flacarile amenintau in continuare cele 2.000 de case din oraselul Wrightwood.

Inconjurat de padure si situat la 1.828 de metri altitudine, Wrightwood a fost parasit de locuitori in cursul diminetii de duminica.

O mie de pompieri au fost desfasurati la fata locului, iar intariri au venit de la San Diego si din alte orase din apropiere de Los Angeles.

Guvernatorul Californiei, Arnold Schwarzenegger, a decretat stare de urgenta in intreg comitatul San Bernadino.

Regiunea Los Angeles a fost afectata in ultimele saptamani de incendii de proportii in padurea nationala Angeles, care au provocat moartea a doi pompieri si au distrus 65.000 de hectare de vegetatie.

California se confrunta frecvent cu incendii. In 2007, s-au inregistrat cele mai grave incendii din istoria sa: 640.000 de locuitori au fost evacuati si 2.000 de case au fost distruse.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.