Coreea de Nord ar dispune de 13 feluri de virusuri si bacterii ce pot fi utilizate pentru arme bacteriologice si detin pana la 5.000 de tone de arme chimice, a anuntat astazi Ministerul sud-coreean al Apararii.
Statul comunist detine unul dintre cele mai importante stocuri de arme chimice si biologice din lume, sustine ministerul intr-un raport transmis Parlamentului.

Holera, frigurile galbene, febra tifoida, dizenteria
sau tifosul ar putea fi folosite de statul nord-coreean in cadrul razboiului bacteriologic, a adaugat ministerul.

Acuzatiile potrivit carora Phenianul ar dispune, pe langa programul nuclear, de un arsenal chimic si biologic nu sunt noi, dar informatiile ministerului sud-coreean sunt mai detaliate decat de obicei, relateaza NewsIn, citand AFP.

In luna iunie, International Crisis Group (ICG) a avertizat ca Phenianul nu prezinta numai un pericol nuclear, ci detine si un stoc important de arme chimice si bacteriologice. Centrul de reflectie de la Bruxelles a avertizat ca aceste arme pot fi adaptate pentru a fi instalate pe rachete.

Potrivit ICG, Coreea de Nord dispune si de gaz sarin, iperita, fosgen si alti agenti neurotoxici care pot fi lansati din avion, cu ajutorul rachetelor sau a tirurilor de artilerie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.