Presedintia suedeza a UE spune, dupa aprobarea Tratatului de la Lisabona de catre irlandezi, ca este o zi buna pentru Europa, relateaza AFP.
"Astazi este o zi buna pentru Europa", a declarat premierul suedez Fredrik Reinfeldt, a carui tara asigura presedintia UE, scrie NewsIn.

"Drumul a fost lung. Acum, presedintia va lucra activ pentru a ajunge la capatul drumului", a adaugat el.

Secretarul de stat irlandez pentru afaceri europene, Dick Roche, a vorbit despre o victorie "zdrobitoare". "Este o victorie zdrobitoare. Am incredere ca textul va fi adoptat cu un rezultat national apropiat de 60-40", a adaugat el.

Voturile au inceput sa fie numarate la 09.00 in 43 circumscriptii. Primele rezultate arata ca "da" pare a avea un avans. Rezultatele oficiale vor fi anuntate la 16.00 GMT (19.00, ora Romaniei).

"Da" a obtinut o victorie foarte convingatoare la referendumul din Irlanda asupra Tratatului de la Lisabona, a recunoscut sambata Declan Ganley, liderul taberei opozantilor, care a vorbit despre un vot bazat pe teama. "Credem ca este vorba despre o victorie foarte convingatoare pentru tabara sustinatorilor. Irlandezii sunt speriati. Este un vot bazat mai mult pe teama, decat pe speranta", a spus purtatorul de cuvant al lui Ganley.


Irlandezii au spus un 'da' convingator Tratatului de la Lisabona


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.