Liderul majoritatii democrate din Senatul american i-a cerut presedintelui Barack Obama sa abroge legea care le permite homosexualilor sa serveasca in armata doar daca isi ascund orientarea sexuala, potrivit unei scrisori, relateaza AFP.
In scrisoarea datata 24 septembrie si adresata si secretarului apararii, Robert Gates, Harry Reid le cere celor doi sa adreseze Congresului recomandari pentru abrogarea acestei legi. Legea numita "Nu intreba, nu spune", este in vigoare din 1993.

"In timp ce luptam pe doua fronturi (Irak si Afganistan), nu cred ca ne permitem sa respingem persoane calificate care sunt gata sa serveasca tara
", a scris Reid.

Abrogarea acestei legi a fost una dintre promisiunile de campanie ale lui Obama, dar, intre reforma din sistemul de sanatate si alte mari proiecte legislative, administratia Obama a avertizat ca nu va avea initiative asupra textului in viitorul apropiat.

Apelul lui Reid intervine intr-un moment in care o revista militara oficiala a publicat un articol in favoarea unui astfel de gest.

Pentru "Joint Force Quarterly", colonelul Om Prakash spune ca legislatiile australiana, canadiana, israeliana sau britanica ce permit homosexualilor din armata sa nu-si ascunda orientarea sexuala nu au provocat nici retragerea masiva a soldatilor, nici nu au dus la performante mai scazute in randul fortelor militare.

Intrebat despre acest articol, purtatorul de cuvant al Pentagonului a avertizat joi ca el nu reflecta neaparat opinia comandamentului american pe acest subiect.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.