Noul premier moldovean, Vlad Filat, si-a exprimat regretul pentru faptul ca evolutiile de la Bucuresti ar putea intarzia relansarea dialogului dintre Romania si Republica Moldova.
"Situatia din Guvernul de la Bucuresti poate fi un impediment pentru dorinta Chisinaului de a se misca foarte rapid in relatiile bilaterale. Noi ne-am dorit ca in relatiile bilaterale sa avem continut, dar si viteza", a declarat premierul Filat, relateaza NewsIn.

"Este evident ca atunci cand o parte din Guvernul Romaniei a demisionat, inclusiv ministrul de externe, acum urmeaza ca politicul de la Bucuresti sa identifice viitorul partener pentru faza de inceput a negocierilor noastre", a mai declarat presei Vlad Filat. Premierul si-a exprimat speranta ca aceasta problema "va fi rezolvata foarte rapid si nu va afecta foarte mult agenda" pe care si-a propus-o noul guvern de la Chisinau. [Presa internationala "bate obrazul" Romaniei. FMI ar putea intoarce spatele tarii]

Premierul Filat a anuntat ca programul sau prevede o vizita la Bucuresti la mijlocul lunii noiembrie pentru participarea la summitul sefilor de guvern al tarilor central-europene. "Pana atunici insa este foarte posibil sa avem intrevederi bilaterale", a declarat Vlad Filat.

In cadrul unei conferinte de presa in care a facut un bilant al vizitei sale de doua zile la Bruxelles, efectuata la cateva zile dupa investire, Filat a declarat ca la nivelul Comisiei Europene exista deschidere maxima pentru guvernarea democratica de la Chisinau si disponibilitate de a sustine financiar Republica Moldova. [Seria "cadourilor" continua: R. Moldova primeste 7 milioane de euro de la UE]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.