Statele Unite ale Americii sunt suparate pe presedintelui Traian Basescu din cauza oscilatiilor acestuia, a promisiunilor neimplinite si declaratiilor sale contradictorii.
Potrivit Inpolitics, SUA nu iarta labilitatea sefului statului, care oscileaza intre "servilismul cel mai teribil si rabufnirile nationaliste". De exemplu, in septembrie anul trecut, Basescu anunta romanii, intr-un interviu dat postului public de radio, ca nu vor fi afectati de criza economica din SUA. Totusi, exact un an mai tarziu, seful statului afirma ca vom iesi din criza fix la 6 luni dupa SUA.

In relatia cu aceasta mare putere, Basescu s-a comportat foarte imprevizibil. Si acum cativa ani, in scandalul copiilor, cand Bush i-a cerut lui Basescu 200 de orfani romani care sa fie dati spre adoptie unor familii americane. Atunci, seful statului a declarat ca asteapta niste raspunsuri de la Uninea Europeana, sensibila la problema. Insa, desi aceste raspunsuri au venit, Basescu nu a rezolvat problema si si-a incalcat propriul cuvant.

Din punct de vedere geostrategic, Romania poate sa piarda multe avantaje oferite de SUA din cauza atitudinii lui Basescu.

Mai multe detalii despre subiect gasiti in Inpolitics.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.