Calatorii care folosesc metroul in Washington pot vedea afise cu liderul retelei al-Qaida, Osama ben Laden, zambitor, purtand un tricou pe care scrie "I love Guantanamo".
Acest afis insolit cu inamicul numarul unu al Statelor Unite a fost lipit intr-o statie de metrou aflata in apropiere de Casa Alba, in cadrul unei campanii lansate recent de organizatia Avaaz, care vizeaza sa obtina inchiderea Guantanamo, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

Imaginea liderului al-Qaida, cu turban pe cap si imbracat in alb, este insotita de un slogan care cere "inchiderea Guantanamo, incetarea torturii, anchetarea tuturor relelor tratamente". Potrivit Avaaz, campania are ca scop sa le "reaminteasca alesilor ca tortura este ilegala, contrara eticii si un instrument excelent de recrutare pentru liderul terorist Osama ben Laden si pentru reteaua sa al-Qaida".

Afisele subliniaza, potrivit Avaaz, ca al-Qaida foloseste Guantanamo, centrul de detentie pentru combatantii inamici devenit simbol international al practicilor controversate ale administratiei Bush, pentru a gasi noi recruti.

Pentru a sustine aceasta idee, un alt afis il prezinta pe fostul vicepresedinte republican Dick Cheney, care apara cu infocare practicile controversate ale administratiei Bush, cu intrebarea: "Sa fie cel mai bun ofiter de recrutare al al-Qaida?".

Si presedintele Barack Obama, care si-a luat angajamentul sa inchida Guantanamo pana in ianuarie, este infatisat, cu un aer ganditor si cu sloganul: "Respingem drept gresita alegerea intre securitatea noastra si idealurile noastre", un citat din discursul sau de investire.

Avaaz, care se prezinta drept o grupare cetateaneasca online fondata de miscarea Res Publica si de organizatia de stanga MoveOn, afirma ca are peste 3,5 milioane de membri in lume.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.