Numarul romanilor cercetati de politie in Norvegia a crescut in ultimii ani, ajungand la 1.400 de persoane in 2008, motiv pentru care ministrii Justitiei din cele doua tari au discutat despre incheierea unui acord privind combaterea infractiunilor savarsite de romani in Norvegia.
Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat marti, dupa intalnirea cu omologul sau norvegian, Knut Storberget, ca numarul romanilor cercetati de politie in Norvegia a crescut in ultimii ani ajungand de la 171 de persoane, in 2003, la 1.400, in anul 2008.

Ministrul Justitiei a precizat ca majoritatea romanilor care intra in conflict cu legea in Norvegia au studii medii si superioare. De asemenea, acesta a explicat ca majoritatea infractiunilor comise de romani in Norvegia sunt furturi, talharii si inselaciuni si, mai nou, infractiuni de natura informatica.

Ministrul norvegian al Justitiei, Knut Storberget, a declarat, la randul sau, ca numarul romanilor care comit infractiuni in Norvegia a crescut, dar ca este vorba despre infractiuni minore. Storberget a precizat ca aproximativ 77 de romani se afla in inchisorile din Norvegia, din care 55 sunt in custodie, relateaza NewsIn.

Predoiu a mai afirmat ca a mai discutat cu omologul sau norvegian despre semnarea principiilor unui acord bilateral privind ajutarea autoritatilor norvegiene sa combata mai eficient infractiunile savarsite de cetatenii romani aflati pe teritoriul Norvegiei.

Pe de alta parte, Storberget a declarat ca se doreste o cooperare intre Romania si Norvegia in domeniul judiciar si ca se asteapta incheierea unui acord pentru transferarea persoanelor care au primit o sentinta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.