Un jurnalist rus, Aleksandr Podrabinek, corespondent la Moscova al serviciului rus al Radio France International, a declarat ca este amenintat "la un nivel inalt", dupa publicarea unui articol foarte critic la adresa URSS, relateaza AFP.
"Surse credibile m-au informat ca la nivel foarte inalt s-a luat decizia de a fi eliminat. Nu stiu cine va fi executantul", a scris el pe podrabinek.livejournal.com luni noapte.

"Nu cred ca este vorba despre miscarea de tineret pro-Kremlin Nasi. Atacul lor impotriva mea si a rudelor mele nu este decat un truc de propaganda", a spus jurnalistul, potrivit NewsIn.

Jurnalistul a infuriat miscarile de tineret apropiate de putere, denuntand decizia primariei Moscovei de a redenumi un restaurant, numit "Antisovietic", dupa o plangere depusa de veterani din Al Doilea Razboi Mondial.

"Sunteti socat de numele 'Antisovietic' pentru ca ati fost gardieni in lagare sau calai in plutonul de executie", a scris el in articol.

Podrabinek a primit apeluri in care era amenintat, dupa ce numarul sau de telefon si adresa au fost publicate pe un site afiliat tineretului pro-Kremlin, a spus Pasova. Persoane neidentificate s-au prezentat la locuinta sa. Reporters sans frontières a cerut ca aceasta "campanie de ura" impotriva jurnalistului sa inceteze.

Podrabinek, 56 de ani, a fost inchis la un moment dat pentru ca a publicat clandestin articole critice fata de URSS. In prezent, el scrie pentru site-ul ej.ru, ziarul de opozitie Novaia Gazeta si conduce un site de informatii, prima-news.

Potrivit directoarei site-ului ej.ri, Olga Pasova, jurnalistul s-a ascuns impreuna cu familia dupa ce a primit amenintari. "Se teme pentru familie, vrea sa o protejeze", a spus Olga Pasova, al carei site de informatii si analiza a publicat articolul la 21 septembrie.

"Ar trebuie sa ne facem griji pentru Aleksandr. El stie cum sa se comporte in astfel de situatii si sper ca s-a ascuns bine", a adaugat ea, precizand ca acesta nu a parasit Rusia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.