Presedintele rus Dmitri Medvedvev a confirmat sambata ca Rusia nu va desfasura rachete Iskander in regiunea Kaliningrad, din apropiere de Polonia, dupa ce Statele Unite au renuntat la proiectul initial de scut antiracheta.
"In momentul in care am exprimat aceasta idee, am spus ca (Rusia - n.red.) va desfasura rachete Iskander in replica la decizia (americana - n.red.) de a contrui al treilea stalp (elementele scutului antiracheta din Polonia si Cehia - n.red.). Tinand cont de faptul ca aceasta decizie a fost anulata, este clar ca am hotarat sa nu desfasuram rachete Iskander in regiunea rusa" Kaliningrad, a spus Medvedev intr-o conferinta de presa sustinuta dupa summitul G20 de la Pittsburgh, informeaza NewsIn citand RIA Navosti. [Medvedev: "Daca este util pentru tara, sunt dispus sa lucrez in orice post"]

Obama a anuntat saptamana trecuta ca Washingtonul nu va instala un radar in Cehia si rachete de interceptare in Polonia, in caza unei reevaluari a amenintarii reprezentate de Iran. Moscova considera proiectul o amenintare la adresa securitatii sale. [Washingtonul renunta la proiectul sau actual de scut antiracheta; Noul proiect de sistem antiracheta american in Europa]

In replica la planurile americane de scut antiracheta, promovate de administratia lui George W. Bush, Medvedev a declarat in noiembrie ca Rusia va desfasura rachete Iskander-M la Kaliningrad.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.