Bazandu-se pe teama provocata de propagarea virusului A(H1N1), un grup de escroci din Ekaterinburg, localitate din Urali, a trimis mai multor persoane facturi pentru servicii fictive de "dezinfectare" a blocurilor impotriva gripei porcine, scrie astazi cotidianul de mare tiraj Trud, citat de AFP.
Locuitorii mai multor cartiere din oras au avut surpriza de a gasi in cutia postala cate o factura de 360 de ruble (opt euro) pentru "servicii de dezinfectare a spatiilor comune" din blocurile lor, pentru a preveni raspandirea virusului.

Facturile, emise in numele firmei Ural-C, care se prezinta drept executorul serviciilor, contin un cont bancar in care trebuiau virati banii. Adresa companiei este falsa, iar serviciile pe care vrea sa le factureze sunt absurde si ineficiente, a declarat purtatorul de cuvant al Serviciului local pentru drepturile consumatorului, Tatiana Pancenko. Autoritatile locale le-au cerut celor care primesc astfel de facturi sa depuna plangere, pentru a putea fi deschisa o ancheta penala, arata NewsIn.

Potrivit OMS, gripa porcina s-a soldat cu cel putin 3.486 de persoane in lume. Un membru al Academiei ruse de stiinte, Dmitri Lvov, a anuntat duminica primul caz mortal in Rusia, dar informatia a fost negata a doua zi de autoritati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.