Scotland Yard recruteaza politisti homosexuali, transexuali sau membri ai minoritatilor etnice pentru paza familiei regale, relateaza Daily Mail in editia electronica.
Politia Metropolitana a publicat recent un anunt intern prin care invita "grupurile speciale" sa aplice pentru a apara familia regala la Buckingham Palace, Windsor Castle si Balmoral. Recrutarea a fost ordonata in conditiile in care se considera ca nu exista suficienti ofiteri din grupurile minoritare in garda regala, arata NewsIn, citand publicatia britanica.

Anuntul facut de Royalty Protection Branch din cadrul Scotland Yard (departamentul politiei insarcinat cu apararea familiei regale), cunoscut si ca SO14, invita ofiterii din toate categoriile sa aplice. "Ofiterii de succes se pot astepta sa lucreze la palatele din Londra sau la Windsor Castle, iar ofiterilor li se va cere sa mearga in deplasari in Scotia. Sunt binevenite in special cererile femeilor, lesbienelor, homosexualilor, bisexualilor, transexualilor, membrilor comunitatilor de culoare sau etnice, pentru ca acestia nu sunt reprezentati suficient in SO14", scrie in anunt. Candidatii trebuie sa aiba pregatire in folosirea armelor si vor lucra in ture de 12 ore.

Fostul comandant al Politiei Metropolitane, John O'Connor, a criticat insa aceasta masura. "Din punctul de vedere al echitatii morale si sociale, este doar o parada", a subliniat el. "Acestea sunt slujbe groaznice, pe care nu le vrea nimeni. Ce poate fi mai groaznic decat sa stai intr-o cabina ruginita si veche ore la rand?", a adaugat el.

Nici parlamentarul conservator Philip Davies nu vede utilitatea acestui demers. "Nu stiu daca familia regala se va simti mult mai in siguranta stiind ca este un transexual afara aparandu-i. Este chiar caraghios. Ce e rau in a-l angaja pur si simplu pe cel mai bun pentru aceasta slujba?", a subliniat el.

Formata in 1983, aceasta unitate de elita asigura protectia familiei regale 24 de ore pe zi. Circa 400 de ofiteri se ocupa de circa 20 de membri ai familei regale si de resedintele lor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.