Osama bin Laden le-a cerut americanilor sa exercite presiuni asupra Casei Albe, pentru a pune capat razboaielor din Irak si Afganistan, potrivit unui mesaj difuzat de site-ul As-Sahab.
In caz contrar, "vom continua un razboi de uzura impotriva voastra in toate modurile posibile", a amenintat bin Laden in "mesajul catre poporul american", relateaza AFP, conform NewsIn.

Potrivit centrului Intel Center, liderul islamist le mai cere americanilor sa se pronunte impotriva sustinerii fata de Israel, nu sa cedeze "terorismului ideologic" al neoconservatorilor.

El mai spune ca, "printre alte nedereptati", sustinerea acordata de SUA Israelului a dus reteaua la comiterea atacurilor din 11 septembrie.
Razboaiele din Irak si Afganistan au fost declansate de lobby-ul proisraelian al Casei Albe si de aparatorii intereselor companiilor, nu de militantii islamisti, subliniaza bin Laden. "Daca reflectati corect la situatia voastra, veti vedea ca aceasta Casa Alba este ocupata de grupuri de presiune", a adaugat el.

Potrivit lui bin Laden, Barack Obama nu are puterea de a schimba cursul razboaielor, iar faptul ca l-a pastrat pe secretarul apararii, Robert Gates, si alti responsabili din fosta administratie Bush ii confirma slabiciunea.

Daca nu se pune capat razboaielor, "vom continua razboiul de uzura impotriva voastra in toate modurile posibile, la fel cum am epuizat URSS-ul timp de zece ani pana cand ea s-a prabusit, gratie lui Allah, si a devenit o amintire a trecutului", spune bin Laden.

"Inregistrarea prezinta o imagine fixa cu bin Laden, existand si o inregistrare sonora", potrivit Intel Center.

Potrivit centrului este o "declaratie pentru poporul american" si bin Laden obisnuieste sa faca astfel de declaratii anual in jurul datei de 11 septembrie. Ultima inregistrare cu acesta a fost difuzata la 3 iunie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.